9.8.16

ARAÇ KAPLAMA


Bu uygulama ilk olarak otomobil yarışlarında süsleme ve reklam almak amacıyla yapılmıştır. Araç giydirme terimi halk arasında araç üstü reklam veya araba giydirme olarak da kullanılır. Bu işlem cast folyo diye isimlendirilen yapışkanlı PVC ile yapılır. Bu yapışkanlı PVC cast folyunun kalınlığı 0.11 – 0.13 mm arasındadır.

Cast folyonun çok ince olmasının sebebi araç giydirme işlemi yapılırken aracın cam kanallarının içine ve oluklara rahatça esneterek yapışması içindir.
Araç kaplama işlemi yapılırken aracın temiz olması, ortamın son derece toz ve topraktan arınmış olması şarttır. Eğer aracın üzerinde başka bir cast folyo baskı varsa o sökülür ve alkolle temizlendikten sonra yeniden cast folyo baskı yapılır. Araç kaplama kısmı arka kısımdan ön kısıma doğru yapılmalıdır. Baskı yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır. Kaplanacak olan baskı en az 2 gün boyunca dinlendirilmelidir.
Uygulanan kaplamadaki cast folyo markası ve özelliğine göre 1 yıldan 10 yıla kadar dayanmaktadır. Aynı zamanda baskı çerçevesinde laminasyon kullanılmasının önemi büyüktür. Laminasyon parlaklığı boyayı korumaktadır ve cast folyonun dayanıklılığını artırmaktadır.
Daha fazla bilgi ve danışma için bizimle irtibata geçebilirsiniz.